top of page

Šamanské rituály s použitím křišťálu

Aktualizováno: 11. 4.

V našem blogu jsme pro Vás připravili 3 mocné rituály, které Vaší spirituální práci určitě obohatí. První dva můžete praktikovat denně a energetickou práci na ochranu území dle vaší intuice.



Rituál osobní očisty

Vhodný pro zbavení se emočního přetlaku či parazitických myšlenek.

  • Posaďte se či položte na klidné místo a třikrát se hluboce nadechněte a vydechněte. Poté uchopte do rukou křišťál.

  • Zavřete oči a nechte vyjít všechny nepříjemné myšlenky a obavy pěkně ven, sledujte kde cítíte největší tlak, kde v těle cítíte největší diskomfort. Pokud jej cítíte v hlavě a horních centrech, přiložte kámen k čelu a při každém nádechu si představujte promývání hlavy světlem shora a při každém výdechu veďte proud do kamene. Pokud problém vnímáte v jiné oblasti těla, postupujte obdobně s tím že nadechujete světlo do zad a vydechujete dopředu do kamene. Je to velmi účinné, klidně se s námi podělte o Vaše výsledky!

  • Kámen je pak nutno vyčistit.


Rituál nabíjení

Vhodný při vyčerpanosti a rekonvalescenci.

  • Posaďte se či položte na klidné místo a třikrát se v klidu nadechněte a vydechněte.

  • Kámen si přiložte na místo či energetické centrum, které vnímáte jako nejvíce oslabené. Pokud řešíte zdravotní potíže, tak určitě přiložte na oblast pánve. Při celkové vyčerpanosti na Solar.

  • Nyní si vizualizujte před sebou Božské světlo či oheň jako velké slunce jehož paprsky na Vás září čím dál intenzivněji.

  • S každým nádechem nadechujte toto světlo skrze kámen do oslabeného místa a s každým výdechem jej nechte rozpustit v těle. Kámen působí jako “lupa” či zesilovač ozdravných paprsků.


Sergiův rituál ochrany území

Peruánský šaman Don Sergio při své návštěvě Evropy na jaře 2022 doporučil praktikovat následný rituál pro ochranu, zvýšení vibrací území i pro komunikaci s “Apu” (ochrannými spirity).

  • Najděte si vhodné místo v krajině, které je ideálně vyvýšené tak, aby výhledem obsáhlo co největší část země (nativní národy zakopávají kameny často v horách).

  • Posaďte se v klidu na zvoleném místě a proveďte s kamenem krátké soustředění. Můžete před ceremonií sebe i kámen očistit vykuřovacími prostředky. Křišťál položte před sebe či na klín.

  • Hluboce se třikrát nadechněte a vydechněte, aby se zklidnila mysl a dlouze se podívejte se do krajiny. Poté zavřete oči a představte si celé území, které má být chráněno. Všechny údolí, louky, les, potoky, pole, domy, zahrady ale třeba i ošklivá a zničená místa. V mysli si jej zmapujte, obejděte či obleťte.

  • Poté se soustřeďte do srdce a srdcem “obejměte” celou tu oblast. Můžete to také vnímat tak, že krajinu “vtáhnete” do svého srdce. Uvědomte si svojí lásku k ní, svou touhu tu pro ni být k pomoci, správě a ochraně.

  • Nyní otevřete oči a přitáhněte křišťál směrem k srdci. Svou touhu namiřte a vydechujte ze srdce do kamene před Vámi. Můžete vyslovit i afirmaci - “Ať je tento kámen symbolem mé lásky a ochrany tohoto území…” a můžete říci místní jméno či název. A potom vyslovte “Nejvyšší síly světla, dobra a lásky, propojte se s tímto kamenem, propojte se s tímto křišťálem a udělejte z něj nejsilnější zářič. Zůstaňte tu na něj stále napojené!” Po chvíli soustředění vyslovte “Ať se tak stane teď”.


  • Po posvátné ceremonii zakopejte kámen na zvoleném prostoru. Místo můžete označit, ale nenápadně, aby nedocházelo k vyzrazení a případném odcizení kamenů. Na místo se pak můžete vracet a tento okamžik vyvolávat znovu a vše ještě zesilovat.

  • Prostorový dosah působení tohoto rituálu záleží na velikosti zářiče a síly Vašeho záměru. Není to žádné dogma, ale pro představu při velikosti kamene kolem 80g a výšky kolem 10 cm dochází k ochraně cca 2,5 km až 12 km od místa provedení aktu. Větší gramáže kamene rozšiřují oblast působnosti.



2 822 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page