top of page

Jarní očista uvnitř i kolem: 1. část

Aktualizováno: 16. 4.




Jarní očista vnitřní i vnější – část 1. OČISTA PROSTORU


Přátelé, přichází jaro a my cítíme, že potřebujeme změnu. Pokud to vnímáte podobně, rádi bychom Vás pozvali do naší třídílné výzvy k očistě, které jak víte není nikdy dost a na kterou je nyní naprosto perfektní čas.


Je prastarou pravdou, že pro lepší proudění energie života je zcela nutné občas vyhlásit nekompromisní čistku! Celá příroda se obrozuje, naše těla také, a proto je to v tomto období maximálně přirozené vše přehodnotit, přerovnat a zjednodušit. Jak už tušíte, nebyli bychom to my, když by náš příspěvek neměl i hlubší přesah a nepropojil vnější očistu s očistou vnitřní, mentální, emocionální a spirituální. V indiánském andském systému se neustále pečuje o čistý proud vysokovibrační síly, která přináší život s názvem SAMI. Bez ní se propadáme, stagnujeme, točíme se v kruzích a ztrácíme motivaci...  

Velmi každému doporučujeme vyzkoušet alespoň něco z námi posbíraných tipů na letošní jarní “sebeobrodu” a to v pořadí v jakém je zveřejňujeme. Budeme postupovat od úklidu okolí, přes úklid v těle až k očistě mysli. V tomto prvním díle se zaměříme na očistu vnější, tedy úklid celého prostoru, který nás obklopuje. Může to být dům, byt, jednoduše místo, kde bydlíte nebo kancelář kde trávíte svůj denní čas. Zvolte si dle uvážení, to necháme na Vás...


Cílem této naší jarní výzvy je, abyste si vybrali minimálně 2 oblasti a ty během týdne splnili. Jdete do toho s námi? Projdětete si naše tipy a zvolte si co je Vám nejpříjemnější. 


ÚKLID A ZHARMONIZOVÁNÍ PROSTORU:


1) Odstraňte zbytečnosti a nepořádek z interiéru.

V první fázi je potřeba opravdu odstranit veškerý fyzický nepořádek v interiéru. Věci naskládejte na svá místa, do zásuvek apod. Pořiďte si velké krabice a vše co jste neměli více než 2 měsíce “v ruce” bez kompromisů odneste či někomu darujte. Naučte se minimalizmu, to je nejrychlejší způsob jak se v životě energetizovat a více se posunout. Doporučujeme se hlavně zaměřit na nefunkční dekorace. Předměty, kterými byste se měli obklopovat Vás musí “nabíjet”.


2) Ukliďte v počítači, v telefonu a na sítích.

Toto je velmi důležitá věc na kterou lidé často zapomínají. Všichni to známe – na ploše počítače se konstantě tvoří chaos, který tam přežívá po mnoho měsíců. Podobně je to v telefonech, desítky zbytečných aplikací, které nepoužíváte raději smažte a nechte si volnou plochu. Také si projděte své sociální sítě a přehodnoťte sledování některých nepřínosných jedinců pro Vás život. Uvědomte si, že tito lidé plní Váš feed často naprostými nesmysly a pro Váš život zbytečným obsahem, který jen chytá pozornost a je ztrátou času.


3) Dokončete staré a rozpracované projekty.

Není nic horšího než neustálá provizória a nedokončené činnosti. Pokud jste před rokem začali s nějakou novou činností, bavila Vás pár dní a od té doby leží nástroje odložené – již je odstraňte anebo alespoň odneste z dohledu (do sklepa a pod). Váš mozek je totiž díky těmto nedokončeným projektům podvědomě neustále ve stresu, zvlášť pokud s nimi přicházíte denně do kontaktu. Proto je nutné toto zcela bez emocí vyklidit. Uvidíte, že se Vám hned povede lépe. Dbejte na to, aby se nikde, ani kolem domu nenacházely žádné hromady pomíchaných věcí, sami si tím velmi energeticky škodíte.


4) Pročišťujte pravidelně prostor šalvějí a dalšími esencemi.

Šalvěj je možná nejznámějším posvátným kouřem, ale i Palo Santo a další pryskyřice či šamanské esence mají také hluboce očistný účinek na nás i na životní prostředí. Většina kultur, které používají posvátný kouř, připravuje a nastavuje tón prostředí pro meditativní, hluboký a uvolněný prožitek, ale dá se s ním pracovat na denní bázi i pro zcela běžné použití. Tyto posvátné kouře bezpochyby očišťují, čistí a pozvedají energii v naší mysli/těle a v našem prostoru.


5) Pořiďte kvalitní energetické zářiče – křišťály apod.

Za všechny zbytečné dekorace, hrníčky, sošky, a lapače prachu co se vám podařilo odstranit si pořiďte alespoň jeden krásný Křišťál nebo jiný minerál dle vaší preference. My milujeme Křišťály, protože pro tok energií v prostoru jsou opravdu požehnáním. Krystaly a celkově minerály pocházejí ze země, takže když s nimi pracujeme, napojují nás na léčivou a uzemňující energii planety. Mnoho z nich navíc dobře blokují elektromagnetické a jiné negativní energie místa. Také jsou skvělou ochranou a oporou vyšších vibrací pro vaše meditace a soustředění. Například Zelený Fluorit utišuje stres, Karneol pomáhá zdraví a rekonvalescenci a podobně. Vše si můžete přečíst na našich stránkách v sekci “jak si vybrat” anebo v našich předchozích blozích.

817 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page