top of page

Rozhovor s Jaroslavem Chobotem o šamanské tvorbě

Aktualizováno: 21. 10. 2020

Rozohovor s "moderním šamanem" Jaroslavem Chobotem o prapůvodním vzniku umění, procesu přenášení ideje do reálného světa a zpětném magickém působení díla na člověka.


První umělec, který nakreslil čáru stvořil vlastně prvotní čarování. Čára byla jakýmsi obdivuhodným kouzlem. Ten kdo vytvářel znak byl kouzelník (šaman).



Shlédněte s námi zajímavý rozhovor s naším prvním umělcem, jehož díla jsme do galerie umístili. Je jím dlouholetý malíř, básník a cestovatel Jaroslav Chobot. Jaroslav již řadu let navštěvuje původní kmeny v Jižní Americe a účastní se posvátných rituálů za použití Ayahuascy. Tato mocná rostlina s ním jak on říká "komunikuje" a otevírá před ním prastaré a původní magické vnímání reality. Kolekci svých obrazů nazval písmo AYA, čímž je vyjádřen návrat k uměleckému šamanizmu tak, jak jej prováděli lidé po tisíciletí naší historie. Umělec se projevuje nejstaršími prostředky prostřednictvím čáry - znaku - a komplexu znaků, tedy jakéhosi magického písma. Obrazy jsou nezměněným přepisem energetických dějů a působení různých sil kolem nás. Díky tomu je jeho umění vysoce aktivní a pracuje na podvědomé úrovni. Obrazy jsou zaměřené na určitá témata, která můžeme "v sobě" cíleně zpracovávat.



770 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page