top of page

Rituál rodinné očisty a ochrany s černým obsidiánem

Aktualizováno: 30. 1. 2023



Černý obsidián je jeden z nejsilnějších kamenů pro práci na propojení se silami Země a našimi kořeny. Je vhodné ho mít nablízku při čistění rodových linií a zároveň také pro vytváření ochrany pro celou naší rodinu. V následujícím rituálu nejprve projdeme procesem čištění rodového pole a poté se zaměříme na zpevnění pozitivních ochranných sil. V tomto rituálu se nejedná o klasickou regresní práci, tu doporučujeme provádět již s terapeutem a i tam se obsidián velmi dobře uplatní.


Popis rituálu

  • Rituál doporučujeme provádět v měsíční fázi na novoluní a spíše ve večerních hodinách, aby jste se mohli dostatečně uvolnit a ponořit co nejhlouběji.

  • Položte se či posaďte na velmi pohodlné místo.

  • Obsidián položte poblíž svého těla na dosah ruky. Zapalte si k práci svíčku a jinak pokud možno zůstaňte ve tmě. Můžete si pustit nějakou ambientní hudbu.

  • Poté je dobré provést pár cviků zatnutí a uvolnění svalů celého těla, aby Váš svalový tonus co nejlépe povolil (celkově tak 3min.).


  • Až se budete cítit uvolnění, zavřete si oči a proveďte sérii hlubokých nádechů a výdechů asi 10x. Nyní poproste Matku Zemi o ochranu a pomoc pro toto čištění. Nalaďte se na hlubokou a temnou vrstvu hmoty, kterou Země v sobě ukrývá a ponořte se do této hloubky, je to velmi příjemné.

  • V tuto chvíli si v této sametově černé tmě představte členy Vaší rodiny tak jak Vám přijdou na mysl. Postupujte od rodičů, tet a strýců, k babičkám a dědům a praprarodičům a pak i těm, které znáte jen z vyprávění. Kam až Vám paměť sahá. Představte si celý ten řetěz života, který se předával aby jste se mohli zrodit vy.

  • Nyní zvedněte obsidián do jedné nebo obou rukou směrem k celému rodinnému řetězu proneste nahlas "Miluji Vás...Naše prastará matka Země / Pachamama nyní pohlcuje veškerou tíži, nedorozumění a neštěstí, které jste prožili". "Nic z této těžké bolesti a strachu od teď už nikdo z nás neponese"

  • Sledujte jak kámen do sebe hladově vsává mračna smutku a zloby která obklopovala jednotlivé postavy z rodu. Můžete tuto očistu fyzicky podpořit několika tahy rukou tam kde to cítíte jako potřebné. (kámen je obrazně takovým černým mýdlem, který vše rozpustí a stráví)

  • Na závěr kámen položte a obalte celý rodinný řetěz ochrannou bublinou světla. Proneste "Děkuji mocným silám Země za pevnou vrstvu energetické ochrany našeho rodu" a sledujte jak jsou stěny bubliny postupně silnější a sinější.

  • Celé toto cvičení zabere asi 20 min až hodinu.




584 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page