top of page

Rituál fyzické vzpruhy s použitím karneolu

Aktualizováno: 30. 1. 2023



Karneol to je pozoruhodný kus zkamenělého života, který úžasným způsobem podporuje pánev a fyzickou životní energii. Pokud se cítíte unavení a vyčerpaní a potřebujete-li vzpruhu, tento rituál je právě pro Vás. K následující práci je nejvhodnější karneol v oblé či kulaté verzi, pokud ale máte obelisk použijte jej kdyžtak také.


Rituál

  • Jako přípravu na tento rituál doporučujeme horkou a pak studenou sprchu (kolik zvládnete) a poté se přesuňte na pohodné místo k soustředění.

  • Zapalte svíčky kolem kamene nebo připravte větší oheň (pokud je možnost) a nechte kámen sálavým ohněm nahřát.

  • Zaujměte pohodlnou pozici v sedě či v leže. Můžete provést nejprve pár cviků zatnutí a uvolnění svalů celého těla, aby Váš svalový tonus co nejlépe povolil.

  • Položte si karneol do klína (mezi nohy nebo vedle pánve) a začnete dlouze dýchat co nejhlouběji do břicha (tzv. jógický dech). Dýchání postupně protáhněte až do pánve (alespoň 30x), tzn. dýcháte z úst do pánve a zpět. Během dechu můžete začít cítit jak se pánev aktivizuje a začíná přijímat z kamene energii. Mnoho lidí to cítí zcela samovolně.

  • V další fázi procesu si představte jak nadechujete sílu přímo z kamene do pánve (toto prosím proveďte jako dalších 30 dechů mezi kamenem a pánví). Celé cvičení zabere asi 10 minut, ale kdo bude chtít může si jej protáhnout i na hodinu.

  • Dobré je tuto práci provádět večer a poté jít brzy spát, ráno se probudíte příjemně osvěžení a s fyzickou silou.

  • Pokud jste velmi vyčerpaní nebo po nemoci opakujte tento energetický rituál klidně i denně. Karneol ale nezapomeňte vždy dostatečně ohněm zregenerovat.



328 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page