top of page

Praktický průvodce k meditačním pyramidám

Aktualizováno: 2. 6. 2023



Milí přátelé, měděné pyramidy jsou jedním z nejcennějších pokladů naší galerie a mnoho z Vás zajímá jak tento nástroj vlastně funguje, jak s ním zacházet nebo proč si myslíme že má smysl pyramidální síly využívat nejen pro meditační praxi. V následujících odpovědích na nejčastější dotazy je shrnutý praktický průvodce prací s tímto "darem z nebes"...


Co je to Pyramida a pyramidální energie?


Všechny staré civilizace planety (země Asie, jižní Evropy, Blízkého východu, obou Amerik, Indie, Afriky atd.) nezpochybnitelně dosáhli podobného poznání v rámci sledování proudů a kumulace jemné energie ve fyzickém prostoru planety. Všechny se učili jak tuto sílu využívat ve svůj vlastní prospěch a kde se jejímu ostrému nebo destruktivnímu proudění raději vyhnout. Jedním z nejrozšířenějších nástrojů či doslova “strojů” na zachycování příznivé síly vždy byl a je tvar pyramidy.


Pro svou schopnost kumulovat zemskou energii a vést jí vzhůru se stal pyramidální tvar jedním z nejstarších tzv. energetických zářičů. Uprostřed pyramidálního tělesa stoupá doslova energetický vír, který velmi pozitivně vibračně ovlivňuje celé okolí. Dochází obecně k čistění i harmonizaci prostoru okolo tělesa. S výhodou se dá navíc využít také ohnisko víru vznikající přímo uprostřed pyramidy a to samozřejmě k osobní práci. Egyptští kněží například pracovali záměrně v katakombách hluboko pod pyramidou (zde se vír uvnitř země tvoří), kde pomocí rezonančních nástrojů sílu ještě násobili aby tak dosahovali vysokovibračních stavů vědomí.


Je zajímavé, že pyramidální tvar nemusí mít přesně stanovené matematické poměry stran odvozené například z nejznámějších pyramid v Egyptě. Pro plynutí energie není sklon jednotlivých hran zas tak podstatný. U nás máme v nabídce i pyramidy s ostřejším sklonem - tzv. Núbijské. Tvar základny by ale na druhou stranu měl zůstat vždy ideálně čtvercový, jelikož tak funguje energeticky nejlépe. Možná je to proto, že tento tvar souměrně soustředí sílu přesně do středové linie.

Proč je potřeba věnovat pozornost materiálu pyramidy a proč se musí orientovat?


Materiál, ze kterého jsou pyramidy sestavené je skutečně zásadní. Faktem je, že obdobně jako s vedením energie elektrické, jsou některé přírodní prvky vodivější a některé méně. Za “nejvodivější” byly vždy ceněny drahé kovy, zlato, stříbro, měď, platina a nebo minerály, zejména křemen a jeho varianty či křemíkové písky. Tento rozdíl lze ucítit i fyzicky, proto dbáme na zachování kvalitních materiálů a nenabízíme pyramidy například z plastu.


Orientace pyramid je také důležitá, vždy by měla být jedna strana přesně namířena na sever. Není to náhodný výmysl nebo pověra starých esoterních věd. Správná orientace objektu zajišťuje napojení na geomagnetické (severojižní) linie Země, čímž je zaktivován k čerpání této síly do své základny. Ze základny je pak díky vzestupnému tvaru síla vytažena vzhůru středem tělesa a nad tělesem se opět vrací zpět. Vzniká toroidální komplex očistné výměny sil. To je ona kýžená harmonizace a pozitivní dopad na okolí objektu, který pociťujeme.


Jaké jsou účinky pyramidální energie? K čemu se dá v dnešní době prakticky využít?


Pozitivních účinků pyramidální síly je opravdu mnoho. Lidé v nich zažívají mnoho velmi zajímavých stavů spojených s pohybem síly od země k vrcholu a zpět. Může to být teplo, brnění, šumění ale i nesmírné oceánické uvolnění, vyrovnání a pohoda.


Zde vyjmenujeme alespoň ty nejzákladnější přínosy pyramid:

  • Okamžité zlepšení soustředění - focused mind

  • Skvělý nástroj pro meditaci

  • Aktivace čaker / energetických center

  • Podpora výstupu had síly po páteři

  • Výborné pro učení a kreativní tvorbu

  • Osvobození od napětí, harmonizace sil

  • Redukce stresu

  • Podpora zdraví a urychlení léčení

  • Zvyšuje úroveň vědomí

  • Podporuje lucidní sny

  • Vyrovnání emocionálních výkyvů

  • Rostliny zde rychleji rostou

  • Zvířata tu intuitivně spí a rádi pobývají


Musím mít pyramidu doma? Co když se mi nikam nevejde?


Toto je častý dotaz. Některé naše pyramidy jsou opravdu úctyhodných rozměrů a zaberou prostor například celého lůžka. Právě proto jsme vytvořili malou variantu Nubijské pyramidy se základnou pouhých 1m x 1m, která je mnohem skladnější a stále se v ní dá pohodlně sednout k meditaci a jiné práci.

Vtéto menší pyramidě můžete bez problému i ležet, pro práci s energetickými centry vůbec nevadí když vám nohy přesahují prostor pyramidy ven.


Pokud by jste měli zájem i o jiný rozměr, neváhejte nás kontaktovat.


Pyramida nemusí být zdaleka jen záležitost interiéru, můžete jí nechat celoročně i venku či na terase. Malou Nubian si lze celkem lehce složenou vzít i s sebou do lesa či na oblíbené silové místo! Stačí jednotlivé tyče šikovně svázat a vzít přes rameno.


Jak a kde se pyramidy vyrábí?


Naše pyramidy nám vyrábí jógový praktici v Indii. Moc dobře vědí, že pro meditaci a soustředění mysli, které se dnes díky informačnímu zahlcení tak těžko dosahuje, je to nedocenitelný pomocník. Meditují v nich často venku pod stromy a mají přes ně i plachty proti slunci, takže jim pyramida zároveň slouží jako stan.

Pyramidy se vyrábí svařováním měděných dílců a Indové nám připravují důmyslné spojovací prvky pro tyče. Tato výroba je velmi náročná, jedná se o spoje přesných úhlů ve třech směrech. Ani v Evropě jsme nenašli dodavatele, který by toto zvládl připravit.

Do hotových spojů si pak sami necháváme přiřezat běžné měděné tyče, které pak celou sestavu doplní.


Zvládnu si pyramidu sám/sama postavit?


Ano, meditační pyramidy jsou velmi jednoduché stavebnice. K balíčku zasíláme stručný návod s obrázky a postupem, stejný najdete i v popisu na e-shopu. Je to v podstatě 8 tyčí a 5 spojovacích prvků, které do sebe zasunete. Spoje je nutné utěsnit lepící páskou pro lepší stabilitu. S radostí Vám se stavbou můžeme poradit i po telefonu :)




685 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page